Stal 't Vijzeltje

Stoeterij

Bontfire XX06,

Ook dit jaar hebben we voor de hengst Bontfire xx06 gekozen voor Femke.

Half april 2019 hopen we een gezond veulen van deze twee kanjers geboren te zie worden.

***********************************************************************************************************************

Dit jaar hebben wij voor de prachtige Grand Prix hengst Willem van Nassau gekozen, beide merries zijn drachtig gescand .  Mei 2017 hopen wij twee veulens naast Femke en Britt te zien huppelen.

Fokwaarden t/m 2014StapDrafGalopRastypeBouwBeenwerkStokmaatTotaalAantalBetrouwbaarheidPrefent
 6.77.16.57.47.16.916441.88726.7%288

Willem van Nassau Stb. Sport Preferent is de ambassadeur van het Barockpinto ras en Barackpinto Stamboek. Zijn vader is de Friese Grand Prix bewezen dressuurhengst ADEL 357. Willem komt uit de moederlijn van de legendarische KWPN hengst Samber.

********************************************************************************************************************

Britt  heeft 15 mei 2016 een mooi merrie veulen van de prachtige Barockpinto hengst Allard BP 21 gekregen. Deze jonge hengst was in 2015 reserver kampioen bij de jonge hengsten en werd in 2016 kampioen van de dag tijdens de Barockpinto hengstenkeuring.

ALLARD is een zoon van de ambassadeur van het Barockpinto stamboek Willem van Nassau Stb Sport Preferent. Willem van Nassau komt uit de moederlijn van de legendarische bonte goedgekeurde KWPN hengst Samber. Zijn vader is de Friese hengst Adel 357. Adel 357 heeft 3 Grand Prix dressuur gebracht waaronder Willem van Nassau. 
Allard zijn moeder is een dochter van Adel 357 uit de moederlijn van goedgekeurde Friese dekhengsten Olgert 445 en Fonger 478. Deze zeer bekende stam (Elbricht Model kroonjuweel prestatie) van fokker Jan van 't Ende staat bekend en garant voor sportpaarden. Door de lijnteelt op de Grand Prix dressuur Friese hengst Adel 357, de eigen bewezen Grand Prix dressuur prestaties van Willem van Nassau en de bewezen prestatie foklijn van Jan van 't Ende is Allard genetisch gezien een zeer interessante hengst voor de fokkerij. Door zijn lijnteelt heeft Allard een relatief weinig voorkomende afstamming en daardoor breed inzetbaar.

Eind mei,  hopen wij een mooi veulen naast haar in het land te zien lopen.

Stap      Draf      Galop      Rastype      Bouw      Beenwerk      Totaal
  6             8           6,5               9                8,5               8                46

   

Allard BP 21

 

Allard BP 21

 ********************************************************************************************************************

Femke heeft 18 mei 2016 een mooi merrie veulen van de prachtige hengst Bontfire XX 06 gekregen  ( ja, ook de vader van Britt)

De hengst Bontfire ingeschreven in de klasse XX (minder dan 25% Fries bloed). Op de thuiskeuring hebben hoofdinspecteur dhr. G.Stelwagen en jurylid dhr. A.Zwiers deze homozygote platenbont zwarte hengst gekeurd bij de fam. Meijer in Bedum. Bontfire is een zoon van Samber en komt uit een Ico Sun moeder. De hengst heeft een predikaatrijke moederlijn die veel bloed voert. Bontfire heeft een zeer mooi hoofd, zijn beenwerk vertoont kwaliteit. Rechtsvoor is hij iets toontredend. Bontfire heeft iets onderhals en mist lengte in de hals. Hij heeft een steile schouder. In draf is hij iets vlak in het voorbeen, maar met een sterk gebruik van het achterbeen.

Stokmaat: 167 cm

BONTFIRE is gefokt uit de bekende AMORA stam die vele Internatonale sportpaarden heeft gebracht.
Zijn vader is de legendarische bonte hengst SAMBER. Bontfire zijn moeder is van de bekende bonte hengst ICO SUN.
Bontfire is geregistreerd bij het KWPN en goedgekeurd bij het Barockpinto Studboek.
Bontfore is homozygoot Tobiano wat inhoud dat al zijn veulens bont zijn. Op Friese merrie fokt Bontfire altjd ZWART BONT!
Hij heeft een zeer goede fokindex en heeft veel éérste premie en kampioen veulens gebracht. Britt is zijn eerste voorlopig Elite nakomeling.

Femke is in dezelfde periode als Britt uitgerekend.

Stap        Draf       Galop       Rastype       Bouw       Beenwerk       Totaal

 7,5          6,5             7                 7                  7                   7                   42


   

Bontfire XX 06

 

Bontfire XX 06

 

 

Stal 't Vijzeltje  |  vijzeltje@live.nl ~ Tel: 06 22362377 ~ NL04RABO0190489650 ~ Geef mens en dier plezier!
www.stalhetvijzeltje.nl www.barockpintopaarden.nl